Lisää infoa Facebookin ja instagramin puolelta

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Ruokatarjonta

12/8/2019

Niin mitä siellä festareilla voisi sitten syödä? 

 

Tänä vuonna makumaailmoja laajennetaan tuomalla ruokamyyntiin myös makuja maailmalta. Näissäkin ruoissa pääraaka-aineet on lähellä tuotettuja, eli lähiruoaksi voidaan kutsua myös ruokia, jotka ei ainakaan jokaisessa suomalaisessa ruokapöydässä ole tuttuja. Festivaaleilla voit nauttia thai-ruoasta kevätrullien, paistetun nuudelin ja lihavartaiden muodossa, irakilaisista falafeleista jotka on valmistettu livonsaaren ekokylän luomuhärkäpavuista tai afganistanilaisesta Afgani Palausta, jossa on pitkään kypsennettyä lihaa ja kasviksia riisipedillä. 

 

Festivaalin ruokakojuista löytyy myös täysin suomalaista herkkua, lihapulla-annoksia, karamellipossua sekä nyhtöherneannos joita huittislainen ravintola Wanha WPK tulee myymään lauantaiksi. WPKlta löytyy myös heinäsirkka-annos kokeilunhaluisimmille. :) 

 

Ihantolan lammastila ja Vahelan luomutila tekevät myyntiin ruoka-annoksia itsekasvattamistaan lihoista. Lammastila tekee lammasherkkuja ja viime vuonna suuren suosion saaneita Gourmet Hodareitaan. Vahelan luomutila tekee Suomen parhaat hampurilaiset (ihan oikeasti, Burger Battle 2019 -voittaja Pekka Koponen on tehnyt reseptin) ylämaankarjan lihasta. Lauhan Maamiesseuralla on myynnissä omaa nimikko-grillimakkaraa, Kivikylän valmistamaa Lauhan Lenkkiä. Tätä voi ostaa paketin kotiinviemisiksi tai syödä jo paikanpäällä grillattuna. Kalamyyjän autosta voit ostaa lämmintä kalaa suoraan uunista. 

 

Herkkusuita hemmotellaan myös Pitopalvelu Asko Tenkasen kattamassa juhlavassa loppukesän noutopöydässä. Tähän voit vielä varata itsellesi paikan verkkosivujen etusivulta löytyvän lomakkeen kautta. 

 

Makeannälkään löytyy myös monenmoista herkkua. Huittisten Maatalousnaiset pitävät kahvilaa, Piparminttutaivas tekee herkkubuffetin, lauantaina Alajärven tila tulee myymään käsintehtyjä fudgejaan, Huittisten kotiseutuyhdistys myy Huittisten pätkiä, eli vanhalla huittislaisella perinnereseptillä valmistettuja pikkuleipiä. Takalan myllyltä tulee lättyteltta, josta saa päivällä lättyjä makeilla täytteillä ja illalla suolaisella. Keliakiayhdistys tekee gluteenittomia vohveleita. 

 

Ihantolan lammastilalta löytyy myös Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan alkoholittomia juomia ja Ravintola Myllytupa tuo festivaaleille baarin. Ensi viikolla siis tiedossa herkuttelua! :) 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Suositut postaukset

Härkäpavun kasvatusohje

17.4.2018

1/1
Please reload

Uusimmat postaukset

18.8.2019

12.8.2019

14.7.2019

Please reload

Arkisto
Please reload

Etsi tagien mukaan

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload