Lisää infoa Facebookin ja instagramin puolelta

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Haluamme olla edelläkävijöitä asenteellisessa esteettömyydessä

8/8/2018

Esteettömyys, asenteellinen esteettömyys. Nämä ovat asioita joita olen tässä festivaalin järjestelyihin käytetyn vuoden aikana miettinyt. Haluamme tehdä suuresta puutarhajuhlastamme aidosti kaikille avoimen. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän tulee huolehtia siitä, että tapahtumaan voi osallistua vaikka olisikin esimerkiksi liikuntarajoitteinen. Teemme tapahtumaa talkoovoimin sponsorien tukemana, mutta melko tiukalla budjetilla. Rakenteelliseen esteettömyyten ei ole varaa laittaa paljoa rahaa, mutta haluamme silti huomioida mahdollisimman hyvin kaikki.

 

Huhtikuussa olin Tampereen supermessuilla etsimässä ideoita ja yhteistyömahdollisuuksia Lauhan Lähiruokafestivaalille. Siellä tapasin Emilia Mäkirannan, joka on Matrocks Oy:n esteettömyyskouluttaja. Virallinen nimike hänellä taitaa olla "Mielekkään vapaa-ajan tiedottaja". Emilialla on taito puhua vaikeistakin asioista niin helposti, että kuulija pystyy miettimään aidosti konkreettisia asioita miten voisi mahdollistaa mielekkäämmän festivaalikokemuksen ihan kaikille. Heinäkuun lopussa Emilia kävi Lauhassa pitämässä esteettömyyskoulutuksen Lähiruokafestivaalin järjestelytiimille. Koulutus oli todella silmiä avaava ja antoisa. Suosittelen tällaista koulutusta ihan kaikille, mutta varsinkin tapahtumatuotannossa työskenteleville ihmisille. On monia pieniä asioita joilla voi suuresti helpottaa toisen ihmisen arkipäiväisiä toimintoja. Juuri näitä opeteltiin koulutuksessa huomioimaan. Asenne ratkaisee, ei pelkät rakenteet - oli Emilian viesti.

 

Saimme vinkin siitä, että tapahtumassa voisi olla nimettynä yleinen avustaja, joka olisi valmis auttamaan sellaisia, jotka apua tarvitsevat esimerkiksi liikkumisessa, ruokalautasen kantamisessa, juomisessa jne. Pidimme ajatusta erittäin hyvänä. Keskusteltuamme asiasta järjestelyporukan kesken, päätimme, että Lauhan Lähiruokafestivaalilla jokainen, joka on pukenut keltaisen talkoopaidan päälleen, toimii myös yleisenä avustajana. Talkoopaitoja on yhteensä lähes sata. Sydämellisesti toivotamme tapahtumaamme tervetulleeksi ihan kaikki ja toivomme, että voimme olla apuna mikäli sitä tarvitaan. Parhaamme mukaan yritämme huomata tarjota apua, mutta hihasta saa tulla vetämään meistä ketä tahansa joka siellä työskentelee. Tapahtuman päätarkoituksena on luoda elämyksiä ihmisille ja saada kaikki viihtymään. Lauttakylä-lehden sivulta 9 voi lukea lisää koulutuksestamme.

(kopioi alla oleva linkki osoitekenttään)

 

https://lauttakyla.edocker.com/reader/68526044-9a35-11e8-a546-00155d64030a

 

 

Parin viikon kuluttua pääsemme viettämään ihanaa lämminhenkistä festivaalia isolla porukalla. Muistetaan kaikki iloinen ja auttavainen mieli, jotta tapahtuma olisi ihan kaikille mahdollisimman hieno kokemus. :)

 

Aurinkoista elokuuta!

 

Annika

Festivaalin tuottaja

Lauhan Lähiruokafestivaali

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Suositut postaukset

Härkäpavun kasvatusohje

17.4.2018

1/1
Please reload

Uusimmat postaukset

18.8.2019

12.8.2019

14.7.2019

Please reload

Arkisto
Please reload

Etsi tagien mukaan

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload