Lisää infoa Facebookin ja instagramin puolelta

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Takalan Mylly

21/4/2018

Lauhan Lähiruokafestivaalille on tulossa myymään ja esittelemään tuotteitaan muun muassa Takalan Mylly. Tässä he esittelevät itsensä:

 

"Meillä on Huittisissa, Suodenniemellä ja Laviassa kasvinviljelytila, jossa kasvatamme ohraa, kauraa, ruista, vehnää, rapsia, hamppua ym.

Olemme ostaneet viime talvena täältä Huittisista vanhan myllyn, joka on ollut pois käytöstä 15 vuotta. Huolsimme ja korjasimme sen ja mylly toimii taas. Meillä on aina leivottu oman tilan viljoista jauhetuilla jauhoilla. Halusimme jatkaa perinnettä ja tarjota myös mahdollisuutta muille jauhopeukaloille. Olemmekin saaneet hienon vastaanoton lähialueella ja näin uskallamme laajentaa reviiriä.

 

Teemme seuraavia tuotteita : Täysjyvävehnäjauho ( olemme tehneet tästä kaikkea, mitä vaaleastakin vehnäjauhosta ja on mielestämme oikein maistuvaa ), ohrajauho, ruisjauho ( kolme eri karkeutta ), kaurahiutale ( iso, höyryttämätön ), kauraryyni ( ihana puuroaines ja loistava lisäke riisin korvikkeena ), ohraryyni.

Talkkunajauho, jossa pelkää kauraa. Kuivataan vanhassa riihessä, lievä savun maku.Perinne tekemiseen tulee emännen kotoa, jo kahden-kolmen sukupolven takaa.

Lättyjauhoseos, jossa on täysjyvävehnää, kaurahiutaleita ja ruisjauhoa. Tämä on oma sekoituksemme, jolla olemme paistaneet muurikkalättyjä talkoissa ja tapahtumissa.

UUTENA : Kaurajauho ( kokeiltu vasta sämpylöihin ja muffineihin ), mutta ihanan pehmeä ja maukas tuote.

Tällaisilla tuotteilla mennään ja valikoimaa lisätään pikkuhiljaa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä !

Olemme myös facebookissa : Takalan mylly
Johanna Takala, Riihimäentie 15, 32700 Huittinen p. 050-5667494, johanna@takalantila.fi
Markku Takala, p. 0400-633329"

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Suositut postaukset

Härkäpavun kasvatusohje

17.4.2018

1/1
Please reload

Uusimmat postaukset

18.8.2019

12.8.2019

14.7.2019

Please reload

Arkisto
Please reload

Etsi tagien mukaan

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload